Madelief Fisher en Nynke van Slooten

Een klim tegen kinder kanker

Een klim tegen kinder kanker

Een tocht naar boven tot en met het hoogste punt in Afrika. In de zomer van 2024 gaan wij de Kilimanjaro beklimmen als een klim tegen kinder kanker.

Nynkes broertje van 15 werd gediagnostiseerd met lymfeklierkanker twee jaar geleden. Hij heeft kanker verslagen door de ongelofelijk harde, pijnlijke, slopende en vooral oneerlijke strijd aan te gaan tegen zijn eigen lichaam. Maar alleen vechten is niet genoeg. 

Door kennis, materialen, mankracht en ziekenhuizen zoals we ze hier in Nederland kennen geneest drie op de vier kinderen van kanker. Helaas is dat niet overal op de wereld zo. Veel kinderen in Afrika hebben geen toegang tot zorg door onder andere tekorten aan kennis, gezondheidsmedewerkers en materialen. Hierdoor geneest slechts 1 op de 10 kinderen van kanker.

Wij willen ons steentje bijdragen om de kennis en kunde zoals we die kennen in Nederland over te kunnen dragen aan de kinderkanker ziekenhuizen in Tanzania en Kenia. Zodat uiteindelijk ieder kind op de wereld kan dromen over een toekomst na kanker.

Alvast hartelijk dank voor uw donatie!

Groetjes Madelief en Nynke

29/05/2024
22:29

Rob

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more

World Child Cancer The Netherlands raises funds to facilitate cooperation programs between, among others, the Princess Máxima Center for pediatric oncology and hospitals in poor countries. Our mission is to create a better world with equal opportunities for all children with cancer, focused on better care and recovery. We want to give them a future.