Machteld Ooijens

Lichtpuntjes voor kinderen met kanker

Alicia had de wens om impact te maken en wilde dit graag doen door kinderen met kanker elders op de wereld een lichtpuntje te geven. Het liefst met het bieden van beweging, afleiding en vrolijkheid omdat dat haar zelf ook door moeilijke momenten heen hielp. Sport maakt je blij. Sport maakt je gezond. Sport verbindt. Ook als je ziek bent.

In het Prinses Maxima Centrum (PMC) hoorde Alicia over World Child Cancer. Over de artsen en verpleegkundigen uit Westerse centra die hun kennis delen met collega’s in armere landen. Hier in Nederland geneest meer dan 75%, daar soms minder dan 10%. Alicia genoot van kinds af aan enorm van sport, ook nog toen ze zo ziek bleek. Daar gaf het PMC alle mogelijkheden toe. Toen Alicia hoorde over de beperkte mogelijkheden van lotgenoten elders in de wereld, vond ze dit zó onrechtvaardig. Ook zij verdienen beweging, lichtpuntjes en betere mogelijkheden tot herstel.

We willen de wens van Alicia graag voortzetten en samen met anderen zoveel mogelijk lichtpuntjes creëren voor al die kinderen overal op de wereld die met kanker worden geconfronteerd. Omdat ze dat allemaal zo enorm verdienen!

In navolging van de succesvolle benefietactie in 2021-2022, starten opnieuw een aantal mooie en hartverwarmende initiatieven van fantastisch lieve betrokkenen die graag bijdragen aan het belangrijke werk van het World Child Cancer, en in het bijzonder aan de wens van Alicia. Zo is er een prachtig aan te schaffen boek over de zoektocht in tijden van verlies (lees de blog over Voor Al Tijd). Ook vraagt het geweldige voetbalteam uit Vleuten aandacht voor World Child Cancer. Wat een mooie en sportieve inzet! Een de viering van een 50 jarig huwelijksfeest stond in het teken van dit mooie goede doel.

De acties gebeuren uit naam van Alicia Franken, die op 4 februari 2020 aan de gevolgen van botkanker overleed.

Ze liet een onuitwisbare indruk achter.

 

 

05/07/2024
14:23

J.L.P.

View all

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
  View all
01/10/2023 | 13:32

Jongens voetbalteam onder 13-3 van Desto komt in actie

Wat geweldig: Het jongens voetbalteam van onder 13-3 van Desto komt in actie voor het Outreach programma. Zij voetballen met het logo van World Child Cancer en de QR code van Alicia's actie en hopen daarmee een mooi bedrag op te halen. Bij elk gescoord doelpunt, wordt naar het t-shirt gewezen en hoopt de betreffende voetballer die gescoord heeft, op een donatie uit het publiek. De jongens hopen dat ze veel doelpunten zullen scoren en dat supporters aan de kant van het veld hun actie en doelpunten goed zullen belonen. Ook mensen op de voetbal club kunnen de QR-code scannen en bijdrqagen aan hn geweldige actie. Samen in Actie, hoe mooi is dat!

World Child Cancer The Netherlands raises funds to facilitate cooperation programs between, among others, the Princess Máxima Center for pediatric oncology and hospitals in poor countries. Our mission is to create a better world with equal opportunities for all children with cancer, focused on better care and recovery. We want to give them a future.